Logo
0 ks
za 0,00 Kč
Nákupní košík je prázdný
Potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat.
Novinky
01.10.2019
Novinky na objednání
U nás na e-shopu můžete využít také exkluzivní nabídku zboží na objednání. Momentálně nabízíme kolekci talířů Lifestyle, které mají unikátní design a ... číst celé
14.05.2019
Novinky 2019
V tomto roce jsme měli tu čest vám představit nové kousky ze světa skla. Patří mezi ně neodmyslitelně whisky sety, které vynikají svým jedinečným desi... číst celé
Zobrazit všechny novinky

Hodnocení obchodu na Zboží.cz

 

 


 

 

 

  1. Úvod
  2. BLOG
  3. Talíře a moderní kuchyně
04.06.2019

Talíře a moderní kuchyně

 

Talíře?

Používáme je od nepaměti, přesněji se rozšířili začátkem 14. století a nahradili tak hliněné či dřevěné misky. Talíře patří k neomyslitelné součásti snad každé kuchyně, ale co posledních pár let?

Trendy jdou s dobou a tak začínáme používat i alternetivy talířů, vymýšlíme všemožné inovace a nahrazujeme tak obyčejný talíř novými a moderními "věcmi". Místo klasického talíře můžeme použít listy, prkénka, dřevo, lžíce, kokos, mušle a spoustu dalších. Tímto docílíme zážitku nejen z jídla, ale také jeho servírování.

 

Také jsme se posunuli ve směru ekologie a požívání lokálních potravin, nebo vytěžení těch nejlepších věcí z přírody s ohledem na její ochranu. Pokud se podíváte na instagram, jistě najdete spoustu inspirace na servírování jídla doplněného o růžné aplikace, květiny či jiné doplňky, které vypadají velice dobře. Již nějaký čas se v mnoha směrech razí heslo "z farmy na talíř", což znamená právě využití lokálních zdrojů potravin.

Dále se dostává více do popředí veganství a vegetariánství, či pokud nechceme používat "nálepky" jde o rozšířené využívání spíše rostlinných zdrojů. Příroda má mnoho co nabídnout a právě to se snaží spoustu kuchařů využít.

 

 

A teď k talířům a servírování..

Jak jsme již zmiňovali, je mnoho možností, jak jídlo servírovat a proto se objevují další a další inovace.

Například na burgery můžete použít dřevěné prkénko jak opracované, tak klasicky "uřízlý pařez" s kůrou, na kterém vypadá velice dobře. Velmi rozšířený trend jsou také břidlicové talíře či desky, na kterých jídlo, nebo sushi vinikne, zvlášť, pokud září barvami. Jídlo také vypadá lépe, pokud je servírováno v menších porcích. Ono totiž, když vysmahnete na talíř naběračku omáčky se šesti, nevypadá to až tak vábně, jako když si se servírováním "vyhrajete".

Také se poměrně objevují barevné talíře s "prasklinkami", na kterých jídlo nikdy není nuda. Brzy je také najdete u nás na e-shopu v kategorii na objednání.

 

 

Již brzy se můžete těšit na novinky na našem e-shopu, momentální nabídku talířů najdete ZDE

Líbil se článek? Sdílejte ho s přáteli