Logo
Nevíte si rady? Zavolejte.
Po - Pá 8:00 - 16:00
0 ks
za 0,00 Kč
Nákupní košík je prázdný
Potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat.
  • Kategorie blogu
  • Štítky blogu
Novinky
01.01.2023
2023
Za rok 2022 nastalo pár problémů ohledně dodávek a výroby zboží, komplikace od prodejců i skláren, kteří museli v důsledku zdražování energii či jinýc... číst celé
01.02.2022
Co nás čeká a nemine v roce 2022
Stejně jako předchozí již dva roky byl i uplynulý rok 2021 poměrně náročný z hlediska obchodu a podnikání.  Do nového roku 2022 jsme si dali hned něk... číst celé
04.01.2021
Co nám přinesl rok 2020?
Máme tu nový rok a tak se společně ohlédneme za tím minulým.  Rok 2020 byl pro všechny velmi náročný díky pandemii koronaviru, v jejímž důsledku bylo... číst celé
Zobrazit všechny novinky

JTF Partnership CZ, s.r.o. na Firmy.cz

Hodnocení obchodu na Zboží.cz

 

 


 

 

 

  1. Úvod
  2. BLOG
  3. Talíře a moderní kuchyně
04.06.2019

Talíře a moderní kuchyně

 

Talíře?

Používáme je od nepaměti, přesněji se rozšířili začátkem 14. století a nahradili tak hliněné či dřevěné misky. Talíře patří k neomyslitelné součásti snad každé kuchyně, ale co posledních pár let?

Trendy jdou s dobou a tak začínáme používat i alternetivy talířů, vymýšlíme všemožné inovace a nahrazujeme tak obyčejný talíř novými a moderními "věcmi". Místo klasického talíře můžeme použít listy, prkénka, dřevo, lžíce, kokos, mušle a spoustu dalších. Tímto docílíme zážitku nejen z jídla, ale také jeho servírování.

 

Také jsme se posunuli ve směru ekologie a požívání lokálních potravin, nebo vytěžení těch nejlepších věcí z přírody s ohledem na její ochranu. Pokud se podíváte na instagram, jistě najdete spoustu inspirace na servírování jídla doplněného o růžné aplikace, květiny či jiné doplňky, které vypadají velice dobře. Již nějaký čas se v mnoha směrech razí heslo "z farmy na talíř", což znamená právě využití lokálních zdrojů potravin.

Dále se dostává více do popředí veganství a vegetariánství, či pokud nechceme používat "nálepky" jde o rozšířené využívání spíše rostlinných zdrojů. Příroda má mnoho co nabídnout a právě to se snaží spoustu kuchařů využít.

 

 

A teď k talířům a servírování..

Jak jsme již zmiňovali, je mnoho možností, jak jídlo servírovat a proto se objevují další a další inovace.

Například na burgery můžete použít dřevěné prkénko jak opracované, tak klasicky "uřízlý pařez" s kůrou, na kterém vypadá velice dobře. Velmi rozšířený trend jsou také břidlicové talíře či desky, na kterých jídlo, nebo sushi vinikne, zvlášť, pokud září barvami. Jídlo také vypadá lépe, pokud je servírováno v menších porcích. Ono totiž, když vysmahnete na talíř naběračku omáčky se šesti, nevypadá to až tak vábně, jako když si se servírováním "vyhrajete".

Také se poměrně objevují barevné talíře s "prasklinkami", na kterých jídlo nikdy není nuda. Brzy je také najdete u nás na e-shopu v kategorii na objednání.

 

 

Již brzy se můžete těšit na novinky na našem e-shopu, momentální nabídku talířů najdete ZDE

Líbil se článek? Sdílejte ho s přáteli